Előfizetői tartalom

Lakáshitelezés: a legveszélyesebb piaci helyzet jövőre jöhet

Portfolio
Idén általánosságban 15% körüli visszaesésre számítanak a hazai szakemberek az új lakáshitelek volumenében, az ügyfelek érzékenyen reagálnak a kamatszintek emelkedésére. A Portfolio Hitelezés 2022 konferenciájának lakáshiteleket érintő panelbeszélgetésében szóba került a zöldhitel iránti kiugró kereslet, ahogyan az is, hogy a jelenlegi piaci kamatok mellett ilyen kamatkülönbség a piaci és támogatott hiteltermékek között nem fenntartható. A banki szakértők a lakáspiaci árakról is megszólaltak, szerintük idén még vélhetően emelkedni fognak a lakásárak, de jövőre eljöhet a csökkenés.

Huszár István, a Bankmonitor ügyvezetőigazgató-helyettese a digitális jelzáloghitelezés lehetőségeiről beszélt. Létezik az ügyféligény az online hitelezésre, van rá reális kereslet a magyar piacon. Azonban még az EU átlagához képest is sereghajtóak vagyunk benne - mondta el a szakértő, a megvalósításban tehát van még hova fejlődni. Egy KPMG-s kutatás szerint az ügyfelek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái