Előfizetői tartalom

Az elsők között vezetheti be Magyarország a digitális jegybankpénzt

Portfolio
A magyar pénzforgalmi rendszer kellően fejlett ahhoz, hogy ne a technológiai lemaradás, hanem a piaci vagy éppen szabályozói igények megjelenése miatt terjedjenek el nálunk bizonyos jövőbemutató újdonságok. Ebből a szempontból is szó volt keddi Financial IT 2022 konferenciánk kora délutáni panelbeszélgetésében a BNPL-ről és a digitális jegybankpénzről, emellett a tranzakciós illeték szabályváltozásának várható hatása és az elektronikus fizetés továbbfejlesztéseinek a lehetőségei is terítékre kerültek.

Hogy fogadták a tranzakciós illeték szabályozásának megváltozását? A különadó hatására várhatóan mindenki visszafogja a beruházásait, mert mindig ezt történik – mondta Eölyüs Endre (MasterCard), hozzátéve: a készpénzmentes gazdálkodásra ugyanakkor várhatóan nem lesz akkora hatása. Bartha Lajos (MNB) először megijedt, amikor megtudta, hogy a tranzakciós illetéket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés