bitcoin
Bank

Miközben a kriptós cégek sorra rúgják ki az alkalmazottaikat, a hatóságok komoly "fegyverkezésbe" kezdtek

Portfolio
A Pénzügyi Ágazati Szabályozó Hatóság (Financial Industry Regulatory Authority) azt tervezi, hogy növeli erőforrásait a kriptovaluták elemzése és nyomon követése érdekében, miközben a Wall Street-i felügyelet egyre több tagja kereskedik digitális eszközökkel - mondta Robert Cook vezérigazgató kedden.

A FINRA-nak több tucat olyan tagja van, akik engedélyt kaptak az értékpapírosított digitális eszközökkel való kereskedésre. Szabályozónál olyanok is dolgoznak, akik lehetővé teszik az ügyfelek számára a kriptotermékekhez való hozzáférést, és olyanok is, akik olyan bejegyzett képviselőkhöz kötődnek, akiknek kriptós vállalkozásuk van. A szabályozó hatóság egy digitális eszközhitelesítési technikákat is fejleszt, és azt is vizsgálja, hogy végezhet-e keresztpiaci felügyeletet a különböző blokkláncokon.

A kriptopénzek árfolyama az elmúlt hetekben meredeken zuhant. A bitcoin kedden 18 hónapos mélypontra esett, miután a Celsius Network nevű nagy kriptokölcsönző befagyasztotta a pénzkivonásokat, és az erőteljes amerikai kamatemelésekkel kapcsolatos prognózisok megrázták az amúgy is volatilis eszközosztályt.

A Coinbase kriptotőzsde kedden közölte, hogy mintegy 1100 munkahelyet, azaz a munkaerő 18%-át szünteti meg, hogy átvészelje a visszaeséseket. Az olyan cégek, mint a BlockFi és a Crypto.com szintén több száz munkahelyet szüntettek meg, míg a vezető cégek, köztük a Meta Platforms és az Intel is fékezni kezdték az új munkaerő felvételét.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Getty Images

biden g7
covid
számla befizetés
repülő nyaralás léiközlekedés beach
olaj
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
deutsche bank frankfurt getty stock