Előfizetői tartalom

Itt az MNB fintech jelentése: ma már szinte minden magyar digitálisan is bankol

Portfolio
Már a hazai banki ügyfelek 84 százaléka használ valamilyen digitális csatornát, mindössze 16 százalékra csökkent a kizárólag fiókban bankoló ügyfelek aránya - derül ki az MNB friss fintech és digitalizációs jelentéséből. 2021 folyamán a bankszektorban a kevésbé digitalizált bankok felzárkózása megkezdődött, azonban a teljes szektor fejlettsége még így is közepesnek tekinthető. A belső működés digitalizáltsági szintjében csak kis mértékű előrelépés történt az elmúlt évben, ami már középtávon is veszélyeztetheti az intézmények egyedi és szektorszintű versenyképességét - derül ki a jelentésből. 

A Magyar Nemzeti Bank harmadik alkalommal tette közzé a globális és a magyar fintech ökoszisztémáról, valamint a hazai banki és biztosítói szektor digitalizációs szintjéről szóló Fintech és Digitalizációs jelentését. 2021-ben mind nemzetközi, mind hazai szinten új lendületre kapott a pénzügyi szektor digitális transzformációja. A bankszektorban több szereplő esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés