Előfizetői tartalom

Bivalyerős az OTP, itt vannak az új rekordok

Soha nem volt még olyan magas bevétele, működési eredménye vagy korrigált profitja az OTP-nek, mint az idei második negyedévben. Ehhez persze kellettek az elmúlt években végrehajtott akvizíciók is, de organikusan is szépen nő a bank, a teljesítő hitelállomány már közel 18 ezermilliárd forint, amin egyre többet keres az OTP, mivel most már a magasabb kamatkörnyezet is el kezdte éreztetni a hatását. Az ukrán és az orosz leánybank is nyereséges lett, az OTP mindkét operációt tovább működteti, igaz, utóbbival kapcsolatban minden opciót mérlegelnek, akár az orosz bank eladását is. A menedzsment az erős első félév után nem változtatott a korábban kitűzött célokon, a hitelállomány két számjegyű növekedését, a marzsok stabilizálódását, az orosz banktól nyereséget, és összességében európai viszonylatban kiemelkedő megtérülést várnak a bankcsoporttól.

Erős lett Több új rekordról és az elemzői várakozásoknál is jobb eredményekről számolt be ma hajnalban az OTP. A fontosabb rekordok: a nettó kamatbevétel 27 százalékkal 266,4 milliárd forintra nőtt, a nettó díj- és jutalékbevétel 19 százalékkal 95,8 milliárd forintra ugrott, az összes bevétel 24 százalékkal 393,9 milliárd forintra bővült, a működési eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés