FONTOS Óriási előnyben vannak a rozsdaövezetekben új lakást vásárlók!
Itt az új MeToo: nők ezrei tiltakoznak a magas sarkú kötelező viselése ellen
Bank

Még mindig nagyon kevés a női vezető a bankokban

Portfolio
Lassan haladnak a nemek közötti egyenlőtlenségek csökkentésében az európai bankok: tavaly a vezetői pozíciók alig több mint negyedét, az igazgatósági helyek 37 százalékát töltötték be nők, míg 2020-ban ez az arány 20, illetve 35 százalék volt – számol be a hírről a Financial Times.

A DBRS Morningstar 43 európai és brit bank adatain alapuló kutatása jelentős eltéréseket mutatott az egyes országok között is, a német és a portugál bankok például a legrosszabb helyzetben vannak a nők igazgatótanácsi és vezetői pozíciói tekintetében.

A kutatás szerint bár a kvóták talán segítettek a női képviselet növelésében az igazgatótanácsokban, a vezetői pozíciókban és a vezetői döntéshozatali pozíciókban továbbra is a férfiak vannak felülsúlyban.

A skandináv országok mutatták a legnagyobb nemi sokszínűséget az igazgatótanácsokban, Dániában 55 százalékos volt a nők aránya, bár a dán banki vezetői pozícióknak csak 13 százalékát töltötték be nők, a norvég bankoknál pedig 50 százalékát. Ezzel szemben a portugál bankok igazgatósági tagjainak csak 23 százaléka volt nő, a német bankoknál pedig 29 százalék.

2021-ben mindössze öt bank - a brit Lloyds és a Nationwide, a norvég DNB, a svéd Handelsbanken és a Bank of Ireland - élén volt női vezérigazgató. Közülük csak négynek volt női elnöke, a DNB volt az egyetlen intézmény, amelyiknek mindkettő volt. A bankok teljes mintáját tekintve a vezetői pozíciók mindössze 26 százalékát töltötték be nők.

A döntéshozói körben Norvégia állt az élen, ahol a pozíciók 50 százalékát töltötték be nők, míg a holland bankoknál 40 százalék volt a női vezetők aránya.

Ma már számos nyugat-európai országban előírja a felügyeleti szerv, hogy a tőzsdén jegyzett vállalatoknak egy bizonyos méret felett megadott arányban nőket is be kell vonniuk az igazgatótanácsba, de vannak olyan bankok, amelyek saját célokat tűztek ki.

Tavaly májusban a Deutsche Bank ígéretet tett arra, hogy 2025-re a jelenlegi 24 százalékról legalább 30 százalékra növeli a női felsővezetők arányát. A spanyol BBVA hitelező az év elején a 2021 végi 31,4 százalékról 2024-re 35 százalékos női képviseletet tűzött ki célul a vezetői pozíciókban.

Címlapkép: Shutterstock

trader23
ferenc-papa-economy-of-francesco-assisi
új építésű lakás
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
orosz finn határ háború

RSM Blog Adó extrákkal

Bár a kormányzati törekvések korábban az adminisztráció egyszerűsítése felé mutattak, a külső és belső gazdasági...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Credit and Trade Finance Manager

Credit and Trade Finance Manager

CDD Manager

CDD Manager
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
tablet adat digitális fintech