Előfizetői tartalom

Fordulat a javából: felcsillant a remény a lakáshitelesek és a bankok előtt

Portfolio
Tegnap sorsfordító kamatdöntést hozott, ma pedig hasonlóan fontos BUBOR-adatokat közölt az MNB. A kamatstop szempontjából úgy tűnik, nem eszkalálódik tovább a helyzet: a 125 bázispontos kamatemelés ellenére a 6 és a 12 havi BUBOR ma már nem emelkedett tovább. Így is elérheti a kamatstop költsége a bankok számára az évi 140 milliárd forintot, ha pedig most hirtelen véget érne, csaknem másfélszeresére ugrana az érintett jelzáloghitelek átlagos törlesztőrészlete. A jövő év közepe utáni időre halasztott kivezetés mikéntje ott lóg tehát továbbra is a levegőben.

Portfolio Future of Finance 2022 A jelzáloghitelezés jövője is kiemelt téma lesz a Portfolio október 18-ai Future of Finance 2022 konferenciáján, érdemes regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés A vártnál nagyobb, 125 bázispontos kamatemelésről döntött kedden a Monetáris Tanács, így elérte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés