Előfizetői tartalom

Kiderült, milyen csúszással drágulnak a banki hitelek az MNB kamatdöntései után

Portfolio
Érdekes kérdéseket vet fel, hogy a bankok milyen mértékben és milyen gyorsan építik be az MNB döntéseit a saját lakáshiteleik árazásába. Két kutató, Hajnal Gábor és Lados Csaba a Hitelintézeti Szemle 21. évfolyamának 3. számában az elmúlt évek adatait elemezte. Az eredményeikből rájöhetünk arra, hogy lakossági szereplőként átlagosan hány hónappal később érezzük meg a jegybank döntéseit.

A magyar társadalom kétségkívül a saját tulajdonú lakásokat részesíti előnyben, amikor a lakhatásról van szó. Nagyon kevesen tehetik viszont meg azt, hogy készpénzben kifizessék egy lakás árát, sokan lakáshitelt kénytelenek felvenni. A jelenlegi ütemben növekedő jegybanki alapkamat miatt fontos kérdés lett, hogy az mikor ágyazódik be a bankok ügyleti kamatába, tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés