Előfizetői tartalom

Változások készülődnek a családtámogatásoknál, óriási most a tét a lakossági hitelezésben

2015-től szinte teljes egészében átalakult a magyar lakossági hitelezés. Ezen átalakulásnak van azonban egy kevésbé ismert dimenziója, a pénzügyi közvetítői tevékenyég szabályozása. Ehhez kapcsolóan pedig szakmai körökben is teljesen ismeretlen a környező országok gyakorlata és az ebből levonható tanulságok. Mitől működik jól egy hitelpiac, végül is mi a hitelfelvevő érdekét kiszolgáló legjobb gyakorlat? Mindez milyen aktualitásokat tartalmaz a magyar piac szempontjából a 2023-ra várhatóan érdemben újra formálásra kerülő támogatott hitelek piacán?

Első megérzése az átlag szemlélőnek az lehet, hogy teljesen érdektelen, mennyi jutalékot kap kompenzációként a munkájáért egy független pénzügyi szakértő. Ez is csak egy költség. Ráadásul egy plusz költség. A költségszint pedig minél alacsonyabb, annál jobb… Vagy mégsem? Lehet, hogy a hitelfelvevő elsődleges érdeke, hogy az igényeinek maximálisan megfelelő terméket/termékmixet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái