Előfizetői tartalom

1,2 milliárd forint keresi gazdáját Magyarországon, és ez nem az ötöslottó

Portfolio
Több mint 23 ezren vannak Magyarországon azok, akik valamilyen okból nem vették át a bankjuk, takarékszövetkezetük bedőlése miatt nekik járó kártalanítási összeget az Országos Betétbiztosítási Alaptól (OBA). Egy nem olyan régi jogszabályi változás alapján 5 év múltán ők már hiába is jelentkeznek a pénzükért. Érdemes tudni, kinek mikor jár le az a bizonyos 5 év, és akinek lehet ilyen pénze az OBA-nál, miként jelentkezhet érte.

2020. december 26-ával a hitelintézeti törvénybe bekerült a jogvesztő határidő, mely szerint a kártalanítási határidő lejártát követő naptól számított 5 éves határidőn túl a kártalanítás kifizetését a kártalanításra jogosult személy nem követelheti az OBA-tól, írtuk meg 2021-ben az intézmény tájékoztatása alapján. A betétesnek vagy az esetleges örökös(ök)nek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés