Előfizetői tartalom

Hidegzuhany a devizahiteleseknek: a Kúria ítélete nem jelent egérutat

Portfolio
Alaptalanul keltenek reményeket a devizahitelesekben a Kúria közelmúltbeli ítéletéhez kötődő olyan megnyilatkozások, amelyek szerint a hibás közjegyzői okiratok miatt a nehéz helyzetbe került adósok mentesülhetnek a végrehajtás alól – közölte a Portfolio-val Bódizs Kornél, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) elnöke (képünkön). A Kúria ítélete egyedi esethez kötődik, és az adós számára legjobb esetben is csak átmeneti haladékot adhat, mert az eljárás újraindítható.

Az előzményekről Krizsa Lajos ügyvéd nyilatkozata alapján itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2022. 11. 25. Devizahiteles végrehajtások ezrei állhatnak le egy ügyvéd szerint Ingatlannal fedezett követeléseknél a végrehajtás megindításának legjellemzőbb formája az, hogy a bank és adósa közjegyzői okiratba foglaltatják a közvetlen végrehajtás elindításának lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés