Előfizetői tartalom

Emberek százmillióinak életét forgatják fel a szuperappok: miről szól a jövőnket meghatározó digitalizációs trend?

Portfolio
Ázsiából indultak, és úgy tűnik, hamarosan Európában is megvetik a lábukat a "svájcibicska-alkalmazások", vagy más néven szuperappok. Kína, Szingapúr, Vietnám és Indonézia egyedi digitalizációs fejlődésének köszönhetően ezek a multifunkciós applikációk már igen komoly, helyenként milliárdos felhasználói bázist is fel tudnak mutatni. A hullámot a bankok is megpróbálják meglovagolni, akik sikerrel építhetnek meglévő ügyfélkörükre. Cikkünkben bemutatjuk, miről szól a jövőnket várhatóan alaposan felforgató digitalizációs trend, és sorra vesszük a legnagyobb szereplőket is.

Mik azok a szuperappok?

A kifejezést először a Blackberry alapítója, Mike Lazaridis kezdte el használni még 2010-ben, amikor az okostelefonra telepített alkalmazások még éppenhogy csak elkezdték átformálni az életünket. Lazaridis szerint a szuperapp-jelenséget a következőképp lehet a legjobban körülírni:

Több alkalmazás zárt ökoszisztémája, amelyet az emberek minden nap használnak, mert súrlódásmentes, integrált, kontextusba ágyazott és hatékony élményt képes nyújtani.

A definíció időtállónak bizonyult, amit erősít, hogy az Accenture tanácsadócég is hasonlóan fogalmaz szuperappokkal kapcsolatban:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés