Előfizetői tartalom

Mindennap áldozatul esik egy magyar család a csalók ármánykodásának - Itt az MNB aduásza a fenyegetések ellen

Portfolio
Átfogó oktatási programot indított az ügyfelek digitális tudatosságának fejlesztése érdekében az MNB, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI és az ORFK. A program tavaly ősszel indult, és most került sor a fejlemények áttekintésére. A kezdeményezéshez az online csalások növekedése és a helyzet súlyosbodása miatt az Igazságügyi Minisztérium is csatlakozott. A kommunikációs kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a lakossági és a kkv ügyfeleket fenyegető csalók legújabb módszereire és a védekezési lehetőségekre.

Az esemény köszöntőjében Patay Mihály, az MNB alelnöke kiemelte, hogy az elektronikus pénzforgalom itthon biztonságos, de a bűnözők egyre szofisztikáltabb módszereket vetnek be, amelyek általában a fogyasztók érzelmi manipulációjára és megtévesztésére építenek. A fogyasztók önszántukból indítanak fizetési meghagyásokat, és általában az adathalászati tevékenységnek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái