Előfizetői tartalom

Szép csendben, de szélsebesen építi a jövő pénzügyi központját egy apró európai ország

A pénzügyi világnak mindig is megvoltak a bejáratott központjai, az elmúlt évtizedben viszont új országok szálltak be a globális pénzügyi szolgáltatókért folytatott versenybe. Ezek a hubok egészen más előnyök mentén szerveződnek, mint a hagyományos pénzügyi centrumok, amely nem véletlen, hiszen gazdaságilag eltérő adottságú országokban jönnek létre. Ilyen hely Litvánia is, amelyről köztudott, hogy egy ideje már kedvelt felvonulási terepe az induló vállalkozásoknak. Cikkünkben utánanéztünk, miből áll a közép-kelet-európai régió egyik prominens fintech központjának vonzereje.

Financial IT 2023 A hazai elektronikus pénzforgalommal kiemelten foglalkozunk június 1-jei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés Gombamód szaporodó fintechek Litvánia hat évvel ezelőtt próbálta felrázni a bankszektorát - amelyet addig többnyire skandináv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés