Előfizetői tartalom

Folytatja az MNB a zöld átállás támogatását - Íme a 2023-as tervek

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Fenntarthatósági jelentésének publikálása apropóján szervezett online szakmai konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Fenntarthatósági Szakosztálya. A jelentés bemutatása mellett az előadások során többek között szó volt az MNB 2023-as "zöld" terveiről is, Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke elmondta, hogy jelenleg is vizsgálják, hogy az eredetileg három évig tartó egyes zöld területek finanszírozása esetén igényelhető tőkekövetelmény-kedvezmény a bankoknál meghosszabbítható-e, illetve a hitelez során kitöltendő ESG kérdőívekre vonakozóan is terveznek egy minimum standardot kialakítani az adminisztráció egyszerűsítése érdekében.

Óriási globális kihívással állunk szemben, a klímaváltozás egyik szeletével, a szélsőséges időjárási eseményekkel már mindenki találkozott. Ahhoz, hogy egy fenntarthatóbb gazdaság alakulhasson ki, a kormányzatnak, a vállalatoknak és a tőkepiacnak is felelőssége van. A tőkepiac feladata, hogy támogassa a vállalati szektort a zöld átállásban. A BÉT-en számos zöld...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés