Teljesen digitális lakáshitel-igénylés jöhet magyar piacon
Bank

Teljesen digitális lakáshitel-igénylés jöhet magyar piacon

Portfolio
Nemrégiben egy körképben mutattuk be a hazai bankok digitális fejlesztéseit és terveit. Lapunknak a Gránit Bank elárulta, hogy idén end-to-end digitális lakáshitel-igénylés és új mobilapp fejlesztése is szerepel a terveik között. Előbbihez még jogszabályi változásra is szükség lesz.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!

A pénzintézet lapunka kifejtette, hogy a lakáshitel-igénylés legtöbb olyan lépését digitalizálták, amelyet a jogszabályok lehetővé tesznek, várhatóan idén ezt további lépések követhetik a szabályozási környezet változásával, szem előtt tartva az előirányzott 15 perces lakáshitel-igénylési folyamat megvalósítását.

Ezek közé a lépések közé tartozik a jelzáloghitelezéshez szükséges lakásbiztosítás DLT- ben való záradékolása, lekérdezése, valamint a közeljövő digitális földhivatali ügyintézése.

Az end-to-end digitális lakáshiteligénylés megvalósításához azonban még szükséges, hogy a hitelfelvétellel kapcsolatos okiratokat a bankkal és a közjegyzővel is személyes jelenlét nélkül, elektronikusan lehessen aláírni, valamint az, hogy a jelenlegi dokumentációs előírások is jelentősen egyszerűsödjenek. Ez utóbbiak megvalósításához szükséges jogszabályi változásokat még várja a pénzintézet – húzták alá.

A bank célja, hogy egy videóbankáros támogatással kialakított, teljesen digitális és a jogszabályi előírásoknak megfelelő automatizált hiteligénylési folyamattal jelenen meg a magyar jelzáloghitel-piacon.

A Gránit mobilbanki applikációban is további újdonságokkal készülnek. Fejlesztések várhatók a befektetési szolgáltatások területén is, amelynek eredményeképpen a Gránit Bank - a Gránit Alapkezelő és az Equilor részvételével – egy új mobilalkalmazással fog megjelenni az idei évben.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio Financial IT konferenciáján. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.