Leépítésekbe kezdett a világ egyik legnagyobb bankja

Portfolio
A Citigroup bejelentette, hogy New Yorkban 430 alkalmazottat bocsát el különböző részlegeiben, részeként annak az átalakításnak, amely a bank szerkezetének egyszerűsítésére és teljesítményének javítására irányul, miközben globális létszámát a következő két évben 20 000 fővel tervezi csökkenteni.

A Citigroup bejelentette, hogy 430 alkalmazottjától válik meg New Yorkban található különböző részlegeiben. Ezen elbocsátások nagy része, pontosan 363 fő, a Citibank elsődleges banki egységében dolgozókat érinti. Továbbá a technológiai és bróker-kereskedői területek munkatársai is érintettek lesznek ebben a lépésben.

Ez az intézkedés a bank által nemrégiben végrehajtott jelentős átalakítás részeként történik, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb strukturális változása volt a szervezetnél. Az átalakítás célja a bank szerkezetének egyszerűsítése és működési hatékonyságának növelése volt. Ennek keretében szeptemberben bemutatott átszervezés során 13-ról nyolcra csökkentették a vezetési szintek számát, és azt tűzték ki célul, hogy globális létszámukat következő két évben 20 000 fővel csökkentsék.

A mostani elbocsátások végrehajtását júniusban tervezik. A bank vezérigazgatója, Jane Fraser korábban beszámolt arról is, hogy 1500 vezetői pozíciót szüntettek meg világszerte, ami a vezetői állomány 13%-a. Fraser szerint ezek a változtatások éves szinten mintegy 1 milliárd dollár megtakarítást eredményezhetnek.

A Citigroup ezekkel az intézkedésekkel igyekszik javítani nyereségességét és részvényeinek piaci teljesítményét, amely eddig elmaradt versenytársaiétól. Mike Mayo, a Wells Fargo elemzője szerint a Citi részvényei idén eddig jelentős erősödést mutattak, közel 23%-os növekedést értek el, ezzel felülmúlva riválisaikat és az S&P 500 bankindexet is. Mayo úgy véli, hogy ez egy "több évtizedes fordulópont" lehet a bank számára.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF