Előfizetői tartalom

Valami nem stimmel: több száz dolgozónak mondanak fel a bankok, de miért éppen most?

Az elmúlt három évben a világ legnagyobb bankjai erős toborzási hullámon mentek keresztül: Amerikában például 100 ezernél is több új munkavállalót vettek fel a nagyobb pénzintézetekhez a koronavírus-járvány alatt. Idén azonban a trend megfordult, és a hitelintézetek hatalmas mértékű leépítésekbe kezdtek annak ellenére, hogy ezt az eredményeik nem igazán indokolták. Elemzésünkben körbejárjuk, hogy mely külföldi bankoknál történtek létszámcsökkentések, és azt, hogy milyen szándékok állhatnak e döntések mögött.

Csak néhány létszámcsökkentés az elmúlt hónapokból a teljesség igénye nélkül: A Goldman Sachs legutóbb június elején jelentette be, hogy megszüntet körülbelül 250 munkahelyet azután, hogy egyébként januárban már elküldött 3200 dolgozót. A bank tavaly szeptember óta összesen 3700 munkavállalójának mondott fel, A Morgan Stanley tavaly decemberben mintegy 1600 munkavállaló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés