munkanélküliség kirúgás
Bank

Elkezdődött: 300 felső vezetőt rúg ki a Citigroup

Portfolio
A Citigroup több mint 300 felső vezetői pozíciót szüntet meg annak a leépítési hullámnak a részeként, amely a bank költségeinek csökkentését és az operáció egyszerűsítését célozza – írja a Bloomberg.

Jane Fraser, a Citigroup vezérigazgatója már számos lépést tett annak érdekében, hogy egyszerűsítse és optimalizálja a nagybank működését; az elmúlt években a pénzintézet több lakossági banki üzletágát zárta be szerte a világon. Erről részletesebben alábbi cikkeinkben írtunk:

Nemrég felröppent hírek szerint a nagybank a „Bora Bora” projekt keretében több mint 10%-os létszámleépítést fontolgat több nagy üzletágban. Ezzel függhet össze, hogy a bank a hét elején leépítések bejelentését kezdte meg, amelyek a vezérigazgató alatt két szinttel lévő munkatársakat érintik az ügyre rálátó forrás szerint. Egy másik neve elhallgatását kérő forrás úgy tudja, hogy a leépítések az említett szinten dolgozók nagyjából 10%-át teszik ki.

A létszámleépítés, amely a bank közlése szerint jövőre is folytatódhat, része Fraser stratégiájának, amelynek keretében egyszerűsítené a vezetői hierarchiát és megszüntetné a társ-vezetői struktúrákat. A Citigroup hivatalos közleménye nem tesz említést az érintett leépítések számáról, de azt írják, hogy a cég átszervezése érdekében tett lépések néhány nehéz döntéssel járnak, amelyekre szükség van ahhoz, hogy a bank struktúráját összhangba hozzák a stratégiával.

Az átszervezés a Citigroup legnagyobb átalakítása lesz az elmúlt két évtizedet tekintve. A bank már a szerkezetátalakítási terv megkezdése előtt is mintegy 650 millió dollárnyi végkielégítést fizetett ki az idei év első kilenc hónapjában megszüntetett 7000 álláshely után. Ennek ellenére a banki létszám az elmúlt négy negyedévben változatlanul 240 ezer fő volt, személyi állományát tekintve így a Citigroup a JP Morgan után a második legnagyobb amerikai banknak számít.

A befektetők vélhetően pozitívan fogadják a híreket, ezt jelzi előre, hogy a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben enyhe pluszban tartózkodik.

citigroup 1121

Címlapkép forrása: Getty Images

karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
budapest magyarország magyar gazdaság
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
boksz kiütve