munkanélküliség kirúgás
Bank

Elkezdődött: 300 felső vezetőt rúg ki a Citigroup

Portfolio
A Citigroup több mint 300 felső vezetői pozíciót szüntet meg annak a leépítési hullámnak a részeként, amely a bank költségeinek csökkentését és az operáció egyszerűsítését célozza – írja a Bloomberg.

Jane Fraser, a Citigroup vezérigazgatója már számos lépést tett annak érdekében, hogy egyszerűsítse és optimalizálja a nagybank működését; az elmúlt években a pénzintézet több lakossági banki üzletágát zárta be szerte a világon. Erről részletesebben alábbi cikkeinkben írtunk:

Nemrég felröppent hírek szerint a nagybank a „Bora Bora” projekt keretében több mint 10%-os létszámleépítést fontolgat több nagy üzletágban. Ezzel függhet össze, hogy a bank a hét elején leépítések bejelentését kezdte meg, amelyek a vezérigazgató alatt két szinttel lévő munkatársakat érintik az ügyre rálátó forrás szerint. Egy másik neve elhallgatását kérő forrás úgy tudja, hogy a leépítések az említett szinten dolgozók nagyjából 10%-át teszik ki.

A létszámleépítés, amely a bank közlése szerint jövőre is folytatódhat, része Fraser stratégiájának, amelynek keretében egyszerűsítené a vezetői hierarchiát és megszüntetné a társ-vezetői struktúrákat. A Citigroup hivatalos közleménye nem tesz említést az érintett leépítések számáról, de azt írják, hogy a cég átszervezése érdekében tett lépések néhány nehéz döntéssel járnak, amelyekre szükség van ahhoz, hogy a bank struktúráját összhangba hozzák a stratégiával.

Az átszervezés a Citigroup legnagyobb átalakítása lesz az elmúlt két évtizedet tekintve. A bank már a szerkezetátalakítási terv megkezdése előtt is mintegy 650 millió dollárnyi végkielégítést fizetett ki az idei év első kilenc hónapjában megszüntetett 7000 álláshely után. Ennek ellenére a banki létszám az elmúlt négy negyedévben változatlanul 240 ezer fő volt, személyi állományát tekintve így a Citigroup a JP Morgan után a második legnagyobb amerikai banknak számít.

A befektetők vélhetően pozitívan fogadják a híreket, ezt jelzi előre, hogy a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben enyhe pluszban tartózkodik.

citigroup 1121

Címlapkép forrása: Getty Images

Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik
DBZOL20230523005
vakcina
volánbusz
sebességkorlát 30 km/h
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
barclays bank london