Előfizetői tartalom

Elkényelmesedett a magyar kkv-szektor, tényleg szükség van a támogatott hitelekre?

Portfolio
A bizonytalan piaci környezet egyelőre kivárásra készteti a hazai kkv-kat, csak a legszükségesebb esetben vesznek fel hitelt. Tavaly gyakorlatilag csak a támogatott hitelek iránti kereslet hajtotta a piacot, a beruházási hitelek egyáltalán nem keresettek, pedig az igazi indikátora a gazdasági optimizmusnak az lesz, amikor beindulnak a beruházási hitelek – hangzott el a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciájának kkv-hitelezésről szóló szekciójában. Vannak, akik úgy látják, hogy a trendforduló már idén eljöhet.

Dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója előadásában a kkv-szektor idei kihívásait ismertette, amelyek között ott van a generációváltás (ebben eddig nem történt érdemi előrelépés), az ESG (különböző méret, különböző elvárás), a versenyképesség megőrzése, illetve javítása (dráguló külső forrás, magas kamatkörnyezet), kiszámíthatatlan, állandóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés