Portfolio signature

Kiderült, mi lesz az informatikusokkal, és mire költenek most a bankok

Portfolio
A mesterséges intelligencia elterjedése csak felerősíti az üzleti környezetet is jól ismerő, specifikus tudással rendelkező technológiai szakemberek iránti keresletet a bankszektorban – értettek egyet Financial IT 2024 konferenciánk felsővezetői panelbeszélgetésének a résztvevői. A közönségszavazás alapján inkább finomhangolás, mint leépítés jöhet a pénzügyi szektorban az informatika területén. A felsővezetők megosztották véleményüket az IT-költésekkel, a rendszercserékkel és a kriptoeszközök banki bevezésével kapcsolatban is.

Mi foglalkoztatja leginkább a top menedzsereket a banki informatika területén?

Csányi Péter, az OTP-vezérigazgató-helyettese szerint az üzleti igények kielégítése a legfőbb prioritás, az AI is csak eszköz ehhez, nem maga a cél. A célok megvalósításához folyamatosan a megfelelő képességekkel kell rendelkezni, ehhez a legtöbbet a meglévő rendszerek lecserélésével és az új technológiák megismerésével, szelektív befektetések megtételével foglalkoznak.

Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese szerint náluk a legmagasabb UX megteremtése és a mesterséges intelligencia hadrendbe állítása élvez prioritást, utóbbinak a UX és a csalásmegelőzés frontján is nagy jelentősége van.

Nyíri József, a Finshape társ-vezérigazgatója szerint őket a bankok digitális transzformációját segítő cégként az foglalkoztatja, ami maguknak a bankoknak a figyelmét is leköti. A legacy gyors átugrása és a legújabb technológiák alkalmazása fontos ebben.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés