Előfizetői tartalom

Egyre többen kételkednek a részvényekben

Portfolio
Nem feltétlenül jó a nyugdíjalapok számára a részvénybefektetés, hiszen az elmúlt 130 év tapasztalata alapján igen komoly volatilitás is előfordult, nem beszélve a mostani válságról. Az osztrák gazdaságkutató korábbi vezetője szerint nem a hosszú távon potenciálisan elérhető hozam számít, hanem hogy adott időpontban, amikor a munkavállaló nyugdíjba megy, akkor a magasabb kockázatvállalás számára megérje.

Az osztrák gazdaságkutató intézet korábbi vezetője, Helmut Kramer szerint a részvénybefektetések célszerűtlenek a nyugdíjalapok számára, hiszen attól még, hogy hosszabb távon a legmagasabb hozammal kecsegtetnek, rövidebb távon túlságosan nagy kockázatokat hordoznak magukban - írja az Investment & Pensions. Az elmúlt 130 évben a részvénypiacokon elérhető hozamok nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés