Előfizetői tartalom

Van jobb befektetés a TBSZ-nél?

Portfolio
A tartós befektetési számla (TBSZ) remek lehetőség azoknak, akik három vagy ötéves távon szeretnék megspórolni a befektetésükre fizetendő adókat, a csábító adókedvezmény viszont nem egyedi jelenség a piacon. Az egyszeri díjas, befektetéssel egybekötött életbiztosítások hasonlóan kedvező adózási feltétek mellett nemcsak befektetési lehetőséget, hanem kockázati szolgáltatást is nyújthatnak. De vajon melyik éri meg jobban?

A TBSZ és az egyszeri díjas életbiztosítás fő piaci előnye egyaránt, hogy mindkettő adókedvezményt nyújt, ha három- és ötéves periódusokban pénzt fektetünk be segítségükkel.A TBSZ-re 15 százalékos kamatadó és 6 százalék eho helyett a gyűjtőév utáni harmadik évben mindössze 10 százalékos kamatadót kell megfizetnünk. Az egyszeri díjas életbiztosítás esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés