Patek Philippe Grandmaster Chime Ref 6300A
Befektetés

Elkelt a világ legdrágább órája

Portfolio
Elkelt a világ legdrágább órája Genfben. A Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t 31 millió svájci frankért adták el a nyolcadszor megrendezett Only Watch aukcióján.

Előző héten már felröppentek a pletykák, hogy a Patek Philippe Grand Master Chime Ref 6300A-t több mint 20 millió dollárért adhatják el az aukción.

Viszont amikor szombaton a kalapács az utolsót ütötte az aukción, mindenki meglepődött, hogy végül 31 194 370 dollárért kelt el az óra.

A rekordot eddig szintén egy Patek Philip óra tartotta, a Henry Graves Supercomplication, ami 2014-ben 24 millió dollárért kelt el. A Rolex csak a harmadik helyre fért be 2017-ben a 17 millió dolláros Newman Daytona karórájával. 

A Grandmaster Chime árát magyarázza az is, hogy több mint 1300 mozgó alkotórészből áll és 200 tok alkatrészből áll.

Az aukció egy jótékonysági rendezvény keretében valósult meg. Az Only Watch évente kétszer megrendezett aukciójával idén a Monaco Association against Duchenne Muscular Dystrophy-t támogatták, ami a Duchenne-féle izomdystrophia kutatására jött létre.

A Patek Philip Grandmaster Chime széria önmagában egy különlegesség, hiszen különböző változatait készítették el nemesfémekből és egytől egyig limitált órákról beszélünk. Ami a mostani Ref 6300A árát a sztratoszférába küldte az, hogy ez az óra egy egyedi darab – amit az óra sem felejtett a "The Only One" felirattal hangsúlyozni.

Érdemes megjegyezni, hogy a szakma nyilvántart drágább órákat is a világon, ám ezeknek csak becsült értéke van, hiszen nem kerülnek forgalomba. Így a Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t azért nevezhetjük a világ legdrágább órájának, mert ennél többet egyetlen más óráért sem fizettek ki.

Az órát feltehetően a vevő nem is mindennapi hordásra vette, hanem az óra limitáltsága miatt, az idő múlásával az óra értéke nőhet. Így maga a vétel könnyen tekinthető egy hosszú távú befektetésnek, mintsem egy egyszerű óravételnek.

Címlapkép: Christie's

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bróker marcsi_mti