Előfizetői tartalom

Elárulta a legújabb magyar alapkezelő, mire készülnek a piacon

Portfolio
2018 júliusában indult el az első olyan nyilvános magyar alap, amely kizárólag devizaopciókkal kereskedik, az Axiom Aplus portfólió tavaly 9,1%-ot hozott. Bár egyelőre csak saját csatornán, 10 millió forint fölötti befektetendő vagyonnal rendelkezőknek értékesítenek, később banki csatornákon is nyithatnak és részvényopciós alappal is elindulhat az Axiom alapkezelő. A vállalat mai sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy 2020 jó év lehet befektetési szempontból, viszont a forint további leértékelődésére kell számítanunk.

Az Axiom egy viszonylag új alapekzelő: 2017 óta rendelkezik MNB alapkezelési engedéllyel. Jelenleg 4 alapjuk van, ebből egy nyilvános, ami 2018 július óta működik, Axiom Aplus néven fut a portfólió – mondta el Schuszter Péter, az Axiom vezérigazgatója. A három zártkörű alap a tulajdonosi körhöz kapcsolódik, 8,3 milliárd forintot kezelnek, ebből 3,4 milliárd forint forog...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés