Előfizetői tartalom

Országhatárokon belül maradtak a gigafelvásárlások, Magyarország is aktív volt

Portfolio
Az Allen & Overy 2019 negyedik negyedévi „M&A Insights” jelentése szerint 2019-ben a határokon átívelő tranzakciók értéke 27 százalékos csökkenést mutat 2018-hoz képest. A világon mindenütt a nagy belföldi tranzakciók uralták a piacot, és a 10 legnagyobb értékű tavalyi ügylet mindegyike egy adott országon belül valósult meg. A globális trendek alapján az ügyletek értéke 7 százalékkal, míg volumene 10 százalékkal csökkent, ám ennek ellenére 2019 az elmúlt évtized harmadik legerősebb évének számít a tranzakciók értékét és negyediknek a tranzakciók számát tekintve – derül ki a társaság közleményéből.

A globális piac erejét bizonyítja, hogy 2019-ben ismét megjelentek a piaci lendületet fenntartó stratégiai óriásügyletek. A globális M&A tranzakciók összértékének 43 százalékát teszik ki az 5 milliárd dollárnál nagyobb értékű ügyletek, a 10 milliárd dollár feletti értékű ügyletek részesedése pedig 33 százalék. A határokon átívelő globális iparági ügyletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés