Előfizetői tartalom

Teljes a felfordulás a kötvénypiacokon, mindenki a jegybankokra vár

Portfolio
Komoly kilengéseket látunk hétfőn az európai kötvénypiacokon, a befektetők a biztos menedéknek számító papírokat, például a német és brit állampapírokat keresik, közben például az olasz hozamok nagyot ugrottak. Ráadásul a szokásosnál sokkal nagyobbak a kilengések, egyelőre mindenki a kormányok és a jegybankok válaszlépéseire vár.

Zuhannak a brit és a német hozamok, ugranak az olaszok Komoly átalakulás zajlik az európai kötvénypiacokon, a befektetők a biztonságos menedéket keresik, ezt elsősorban a német és a brit papírokban látják. Közben a kockázatosabbnak minősített perifériás papírok hozama intenzíven emelkedik. A brit állampapírok referenciahozama először esett negatív tartományba, ez is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés