Előfizetői tartalom

Nagyon csúnya, ami a magyar alapoknál megy: van, ahol már 60% a mínusz

Portfolio
Egyre nagyobb a pánik a tőzsdéken, bár a koronavírus gazdasági hatásairól még szinte semmi konkrétat nem lehet tudni. Az egy hét alatt lejátszódó, 20% körüli piaci eséseket a magyar befektetési alapok is megérzik, mind hozam, mind pedig vagyonáramlás szempontjából, olyan alap is akad, amely az év eleje óta már 60%-os mínuszban van. Pánikolni persze továbbra sem érdemes, hiszen az alapokat kezelő profi befektetők többéves kifutású befektetési stratégiákat követnek.

A múlt héten gyakorlatilag bedöntötte a koronavírus-pánik a tőzsdéket és tovább tetézte a hangulatot az olajpiac összeomlása. A globális pánikhangulat péntek zárástól csütörtök zárásig 18%-kal küldte lejjebb a Dow Jones Indexet, 21,5%-kal a BUX-ot, 21,3%-kal a Eurostoxx 50-et. Pénteken aztán felpattantak a tőzsdék, de hétfőn, a Federal Reserve történelmi kamatvágása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés