norvég alap_saját
Befektetés

Meglepetés: ismeretlen hedge fundos kapta az ezermilliárd dolláros állást

Portfolio
Egy ideje már folytak a kiválasztási folyamatok a világ legnagyobb vagyonalapjának számító norvég alap vezetői székének odaítélésében, és valószínűleg sokakat érhetett meglepetésként, hogy nem belsős embert választottak a feladatra, hanem egy alig ismert londoni hedge fund vezetőjét – írja a Financial Times.

Nicolai Tangen hedge fund menedzsert választották meg Yngve Slyngstad utódjaként a világ legnagyobb vagyonalapjának vezetői posztjába.

A norvég jegybank jelentette be, hogy a londoni AKO Capital alapítója, Nicolai Tangen veszi át a 930 milliárd dollárt kezelő norvég állami alap vezetését szeptembertől.

Nem lesz könnyű dolga Tangennek, aki megbízatása miatt Londonból majd Oslóba költözik, a norvég alap is elismerte ugyanis, hogy fennállásának egyik legrosszabb negyedévét zárhatja most 16%-os mínusszal a részvénypiacok visszaesése miatt.

A megkérdezett szakemberek szerint Tangen jól kvalifikált a feladathoz, ugyanakkor van, aki szerint kissé meglepő, miért egy hedge fundost ültetnek egy kvázi indexkövető alap élére.

A 2008-2009-es válsággal szemben most a norvég gazdaságot is erősen megrázta a koronavírus terjedése és az olaj mélyrepülése, így valószínűleg jelentősebb összeget fog majd a kormány kivenni a vagyonalapból.

Slyngstad azt mondta, hogy az alapnak hamarosan el kell kezdenie részvényeket vennie, mivel a portfólióban az arányuk 65%-ra esett vissza, szemben a 70%-os céllal. Ez mintegy 50 milliárd dollár értékű részvénypakett megvételét jelenti.

A vezetőválasztási folyamatról és az akkor tutinak tűnő jelöltekről mi is írtunk korábban:

Találd meg a neked való befektetési alapot!
orban varga penzugyi akciocsoport koltsegvetes
koronavirus
maradj ottho
sebastian kurz ausztria
koronavirus franciaorszag
traders
tanker_olaj_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Piaci trendeket és extrém árfolyammozgásokat azonosítunk.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Wall Street