Előfizetői tartalom

Nagyot buktak azok is, akiknek életbiztosításban hever a pénzük. Van remény?

Portfolio
Bár tavaly szép teljesítményt tudtak felmutatni, a 2020-as tőkepiaci vihar a biztosítói eszközalapokat is megtépázta, a portfóliók jelentős többsége komoly mínuszt mutat az év eleje óta. A MoneyMoon exkluzív adataiból kiderül az is, hogy sok biztosítónál tapasztalható az esések hatására a kockázati kitettség csökkenése, viszont a késve aktiválódó stop-loss megbízások miatt néhol komoly veszteségeket szenvedtek az ügyfelek. A szakértők azt javasolják, hogy az elméleti veszteségek miatt nem érdemes ugrálni az eszközalapok közt, hiszen rendszeres befizetések mellett akár még az előnyünkre is fordíthatjuk a volatilitást.
A MÁP+ sikere mellett 2019-ben a hazai biztosítói eszközalapok a szuperállampapír kondícióinál látványosan jobb teljesítményeket voltak képesek produkálni, hogy aztán 2020-ban ez gyorsan elillanjon. A MoneyMoon adataiból kiderül, hogy 2019 második felében, de 2020-ban is egyes befektetési politikákon belül szép teljesítménykülönbségeket látunk a hazai biztosítói eszközalapoknál....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái