Előfizetői tartalom

Megremeghet a világ negyedik legnagyobb nyugdíjrendszere: pénzkivonási hullám jöhet a koronavírus miatt

Portfolio
Ausztrália legnagyobb nyugdíjalapja 4 milliárd dollárnyi vészhelyzeti készpénzkivonást prognosztizál, miután az emberek a nyugdíjra félretett pénzükből igyekeznek átvészelni a koronavírus okozta helyzetet. A tőkekivonás főként azokat a nyugdíjalapokat hozhatja nehéz helyzetbe, amelyeknek tagjai a vendéglátóiparban és a kiskereskedelemben dolgoznak – írja a Financial Times.

Az ausztrálok legnagyobb nyugdíjalapja szerint a tagok 4 milliárd dollárnyi vagyont is kivonhatnak nyugdíjmegtakarításaikból a koronavírus miatt, de a vezérigazgató-helyettes szerint a pénzkivonás sem az alapnak, sem a szélesebb körű szektornak nem jelent majd problémát. Ezt nem mindenki látja így. A pénzkivonás azzal függ össze, hogy az ausztrál kormány a rendkívüli helyzetre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés