Előfizetői tartalom

Ebből még baj lehet: egyre több pénz koncentrálódik a nagy alapkezelők kezében

Portfolio
A befektetési alapokban kezelt vagyon 61%-a a legnagyobb alapkezelők kezében koncentrálódik a világon, különösen az idei év első három hónapjában gyorsult fel ez a tendencia – írja a Financial Times. A lap szerint ez válság idején problémát is jelenthet, mivel a túl sok pénzt kezelő alapkezelők rendszerszintű kockázatot hordoznak.

Egyre koncentráltabb az alapkezelői piac, az olyan nagy szereplők, mint a BlackRock, a Vanguard, a State Street és a Fidelity az iparági kezelt vagyon egyre nagyobb aránya felett őrködnek, sőt, az elmúlt hetekben látott piaci turbulencia tovább növelte hatalmukat a piacon, ugyanis a befektetők a nagyobb vagyont kezelő, és ezáltal olcsóbban is dolgozó alapkezelők felé fordultak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés