Előfizetői tartalom

Meghökkentő számok: új kedvencre cserélték a magyarok az állampapírt

Portfolio
Az MNB friss statisztikái szerint áprilisban is bőven éreztette még hatását a koronavírus a magyar háztartások megtakarításain: az állampapírokat és befektetési alapokat inkább eladták, a részvényeket pedig vették a magyarok. Utóbbi jó döntésnek bizonyult, mivel jelentős hozamokat is zsebre tettek áprilisban a befektetők. A lakossági állampapírok iránti kereslet visszaesése a háztartások államadósság-finanszírozáson belül betöltött szerepét is megakasztotta kissé, a külföldiek viszont berobbantak az eurókötvénnyel.

Csak az állampapírok estek vissza Az MNB friss statisztikái szerint áprilisban a főbb megtakarítási eszközök közül csupán az állampapírok állománya esett vissza a háztartásoknál: az állampapírok állománya 128 milliárddal 8241 milliárdra csökkent a lakosságnál, miközben a befektetési alapok állománya 29 milliárddal 3532 milliárdra, a részvényállomány pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés