Előfizetői tartalom

Teljesen új világ vár a gazdagokra, 200 éves sikersztorit vágott padlóhoz a koronavírus

Portfolio
Jelentősen felforgatták a 21. század újításai a 200 éve nagyjából ugyanabban a mederben folyó vagyonkezelést, a koronavírus pedig egészen új alapokra helyezi a gazdagok bankárainak munkáját. A BCG friss tanulmánya szerint három lehetséges forgatókönyv is szóba jöhet, ha a világ vagyonának alakulását nézzük a jövőben, de az biztos, hogy teljesen megváltoznak a játékszabályok: új vagyonszegmens tör a felszínre, jövőre pedig Ázsia maga mögé utasíthatja Nyugat-Európát a legvagyonosabb régiók sorában. Van azért, ami nem változik: a leggazdagabbak fognak leginkább tovább gazdagodni. Magyarországon is.

Több mint 200 éves múltra tekint vissza a vagyonkezelés a világon. Ennek az időszaknak a nagy részében a szolgáltatók többnyire ugyanazon játékszabályok szerint működtek, az utóbbi 20 év azonban jelentősen felforgatta a vagyonkezelési piacot a digitalizáció és szabályozói környezet változása – írja a BCG frissen publikált Wealth Reportja. Sok szolgáltató azonban máig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái