Előfizetői tartalom

Több száz szemtelenül gazdag ember tűnt fel a világon egy év alatt

Portfolio
221 fővel 2825-re nőtt a dollármilliárdosok száma a világon tavaly, de még a számuknál is nagyobb növekedést mutat a vagyonuk, 9400 milliárd dollár van már a zsebükben – derül ki a Wealth-X friss tanulmányából. A régiók közül Észak-Amerikában és Ázsiában nőtt legnagyobb mértékben a milliárdosok száma és vagyona, de még mindig Észak-Amerikában élnek közülük a legtöbben. Érdekesség, hogy a 9400 milliárd dollár harmada csupán 15 ember kezében koncentrálódik.

Ha már milliárdos, inkább multimilliárdos Nem meglepő módon a tavalyi jó tőkepiaci környezetben a dollármilliárdosok száma is nőtt a világon, a Wealth-X friss jelentése szerint 8,5%-kal több milliárdos lett a világon, összesen 2825 fő. A vagyonuk még a számuknál is gyorsabban, 10,3%-kal nőtt, így a világ milliárdosainak kezében már 9400 milliárd dollár volt 2019 végén....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés