netflix
Befektetés

Botrányba keveredett a Netflix, már több százezres a tiltakozás

Portfolio
A Netflix szeptember 9-én mutatta be a „Cuties”, azaz Cukorfalatok című filmjét. A film már a bemutató előtt is botrányt kavart, az augusztusi promóciós plakáton félreérthető helyzetekben mutatta a film gyermekszereplőit. A Netflix akkor elnézést kért a plakátért, ám most egy sajtóközleményt is kiadtak a kritizált filmmel kapcsolatban.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A viharos hullámokat vető francia film egy Párizsban élő szenegáli lányról szól, aki csatlakozik egy „szabad szellemű tánccsoporthoz”. A filmet a 2020 januári Sundance filmfesztiválon mutatták be január 23-án, ahol rendezői kategóriában díjat is nyert. A Netflix Franciaország kivételével megszerezte a filmhez kapcsolódó jogokat.

A Netflix szeptember 9-én tette elérhetővé a platformján a filmet, mely után tegnapra elszabadultak az indulatok. A Twitteren a tegnapi nap folyamán vezető téma volt a „Cancel Netflix” hashtag, amelyben Netflix előfizetésük lemondására biztatják egymást a hozzászólók. A Change.org-on benyújtott petíció arra kéri a Netflix előfizetőit, hogy töröljék előfizetésüket a „Cuties” és a streaming szolgáltatás egyéb, a „gyermekeket kizsákmányoló és zavaró hangulatot keltő” tartalma miatt, melyet eddig közel 608 ezren írtak alá.

A Netflix egy sajtóközleményben kommentálta a helyzetet, mely szerint:

A Cukorfalatok… társadalmi kommentár a gyermekek szexualizációja ellen.

A film leírását közben átírták, a szöveg jelenleg így hangzik:” A tizenegy éves Amy lázadni kezd konzervatív családja hagyományai ellen, amikor elbűvöli egy szabad szellemű tánccsoport.” Ez az eredetileg a következő volt: „Amy, 11 éves, el van ragadtatva egy twerkelő tánccsoporttól. Remélve, hogy csatlakozhat hozzájuk, megkezdi nőiségének felfedezését, dacolva családja hagyományaival.”

Azt egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy a Netflix működésére, bevételeire és profitjára hat-e a mostani botrány, mindenesetre tegnap 4 százalékot esett az árfolyam, amiben a Cancel Netflix is benne lehetett, de az is igaz, hogy tegnap újra elromlott a befektetői hangulat, és újra elsősorban a technológiai részvények piacán láttunk jelentős eladói nyomást.

netflix

(CNBC)

Címlapkép:Muhammed Selim Korkutata/Anadolu Agency via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
bika3