fekete hattyú black swan getty stock
Befektetés

Itt egy új befektetés, ami a tőzsdei csapkodások ellen véd

Portfolio
Senki se gondolta volna egy éve, hogy egy olyan esemény döngöli majd földbe a világgazdaságot, mint a koronavírus. Az utóbbi hónapok bizonytalansága mellett azt sem tudja senki megmondani kellő bizonyossággal, hogyan teljesít majd a piac a következő fél évben. Ezeknek a bizonytalanságoknak a kiküszöbölésére egy új ETF-e dobtak most piacra, amely épp a piaci nagy volatilitásoktól véd.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A MarketWatch cikke szerint sok olyan történés jöhet még idén a piacon – hard Brexit, amerikai elnökválasztás, koronavírus vakcina bukás -, amelyek olyan piaci mozgásokat okozhatnak, amilyeneket márciusban is láttunk. Másik oldalról viszont a jegybanki és kormányzati gazdasági reakciók új csúcsok felé lökhetik a tőzsdéket.

Senki sem tudja, mit hoz a jövő a piacokon, de nagy eséllyel lesznek még nagyobb piaci turbulenciákat okozó események. Éppen az ezek elleni védelem jegyében dobták piacra a Simplify US Equity PLUS Convexity ETF-et (SPYC) szeptember elején, amely a befektetőknek a szélesebb körű piacokra enged belépést azzal, hogy a nagy tőzsdei kilengésekkel szemben védelmet nyújt, ugyanakkor egy jelentősebb felívelésből is ki tudja venni a részét.

Az SPYC portfóliójának 98%-a az S&P 500-ba fektet két ETF-en keresztül (SPX és IVV), a maradék 2%-ot pedig put és call opciókban tartják (eladási és vételi jog/kötelezettség a jövőben). A put opció a lefelé mutató kockázatok ellen nyújt védelmet, míg a call opció a nagy ugrásokkal szemben jön jól.

Az ETF-nek az a hátulütője egy befektető szempontjából, ha a piac nem mutat egy ideig nagy kilengéseket, mert ez esetben a call és put opciókra allokált 2% elvész.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
jarmuipar szignicsor
pf_biztosito-173681134-20200913
orbanvarga
csehország prága
kórház orvosok koronavírus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
bikuci