távcső kép
Befektetés

Jó lehetőséget keresel a piacon? Tudunk mutatni néhányat

Portfolio
A 2020-as év eddig egy extrém sporthoz hasonlítható befektetési szempontból. A történelem leggyorsabb 30 százalékos esése után a visszapattanás ugyanilyen heves volt, az S&P 500 kevesebb mint 5 hónap alatt új csúcsokat ért el. Annak ellenére, hogy a tágabb piac emelkedett, még mindig találunk olyan cégeket, amelyek csak arra várnak, hogy a befektetők felkutassák őket. Ha van olyan pénzünk, amire hosszútávon nincs szükségünk, akkor az alábbi cégek megérhetnek egy mélyebb elemzést.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Fastly

A felhőalapú szolgáltatással foglalkozó Fastly pont a múlt héten esett nagyot, mikor közzétette várható harmadik negyedéves számait. A cég bejelentése szerint 70-71 millió dollár közti bevételre számít a harmadik negyedévben, míg az elemzői konszenzus 73,5-75,5 millió dollár közé várta a bevételt. A vállalat legfőbb ügyfele a TikTok, amely ellen keményen lépett fel Donald Trump, de végül elkerülte a teljes betiltást az Egyesült Államokban.

Bár az első félévben a bevételek 12 százalékát kitevő Tiktok helyzete korántsem ideális, a Fastly még így is komoly növekedést mutat. A cég még a csökkentett számok mellett is év/év alapon 42 százalékos növekedést tud felmutatni.

Sőt, a vállalat legfontosabb mutatói javultak. A második negyedévben könyvelte el a legnagyobb növekedést, mióta a cég a tőzsdén található. Az előző negyedévben a dollár alapú nettó terjeszkedési ráta 4 százalékponttal 137 százalékra nőtt az első negyedévhez képest. Noha a 3. negyedévben ilyen számok valószínűtlenek, azt azért feltehetjük, hogy a Fastly meglévő ügyfelei még többet fognak költeni a biztonságra és tartalom továbbítására.

A koronavírus járvány súlyosbodása következményeként ismét az otthonaikba szorítja az embereket, így a múlt heti komoly visszaesés után érdemes lehet mélyebben elemezni a céget.

A cég árfolyama nagy esésen van túl, ennek megfelelően az elmúlt egy hónapban 12 százalékkal kerül feljebb. Az éves teljesítménye viszont elképesztő, a cég árfolyama csak idén 280 százalékot száguldott.

fastly

Walgreens Boost Alliance

A gyógyszerészeti óriás gyógyszerek és egyéb kozmetikumok kis- és nagykereskedelmével foglalkozik. A harmadik negyedéves jelentése jobb lett a vártnál, ennek ellenére is 36 százalékkal értékelődött le az évben, és közel 50 százalékot esett az elmúlt 2 évben.

A patikahálózat már több éve nagyon alacsony megtérüléssel működik, az egyre alacsonyabb haszonkulcsokat folyamatosan növekvő eladásnöveléssel tudják ellensúlyozni, de a szektor folyamatos profitnyomás alatt van. Az fizikai eladások viszont a világjárvány alatt összeestek, a Boost révén az Egyesült Királyságban is patikákkal rendelkező cég komoly bevétel és profitkiesést szenvedett el.

A vállalat átalakuláson megy keresztül, 2022-re 2 milliárd dollárt költségcsökkentést terveznek, de ez nem érinti a nagyon hangsúlyos digitális terjeszkedésüket. A harmadik negyedévben a Boots.com eladásai 155 százalékkal, míg a Walgreens.com eladásai év/év alapon 39 százalékkal növekedtek. A vállalat ezenkívül növelte a mobil rendelés alapján átvehető „drive-thru” helyek számát.

Mégis, a legérdekesebb várható fejlesztés a cégnél a VillageMD-vel folytatott közös együttműködés, amely 700 teljes szolgáltatást nyújtó rendelőt tervez a Walgreens patikákba.  A stratégia a „termékkapcsoláson” alapul, a betegek számára egy helyen tudják nyújtani az orvosi ellátást, és az esetleges gyógyszerfelírást is.

A jelenleg 8-as P/E szorzón forgó Walgreens 45 éve fizet osztalékot, induló osztalékhozam jelenleg közel 5 százalék, így érdekes célpont lehet az értékalapú befektetők számára.

A Walgreens évek óta esik, 2015-ös csúcsa után értékének közel 60 százalékát vesztette el. Idén eddig 35 százalékkal került lejjebb, de az elmúlt egy hónap erős volt, a cég 9 százalékkal értékelődött fel.

walgreens

U.S. Bancorp

Nem kérdés, hogy a bankokra rájár a rúd az utóbbi időben. A Fed többször jelezte, hogy az irányadó kamatszintet nem emeli meg az elkövetkező néhány évben, és az inflációs cél módszertanának lazításával nagyon távolra került egy esetleges kamatemelés. A bankok profitabilitására rányomhatja a bélyegét a kamatmarzs változása, de a válságban szokásosnak mondható céltartalékolás is rontja a jövedelmezőséget.

Az vállalat egy átlagos amerikai bank felett található, már ami a hiteleinek minőségét és működési szemléletét illeti. A derivatív befektetések elkerülésével a pénzügyi válságból megerősödve jött ki. A bank nem adott ki felelőtlen hiteleket, és a jó minőségű hitelek és betétek növelésével a versenytársainál gyorsabban ki tudott lábalni a 2008-as válságból.

Jelenleg az teszi érdekessé, hogy a koronavírus járványt követő recesszió ellenére is több fontos mutatója is kifejezetten erős. A nem teljesítő eszközök emelkedése ellenére a bevételek növekedését láthatjuk év/év és negyedév/negyedév alapon is, és a digitális átalakulás is kitűnően halad a cégnél. Ha figyelembe vesszük, hogy a fiókhálózat fenntartása a bankok költségének jelentékeny részét teszik ki, akkor figyelemreméltó a tény, hogy a banknál digitálisan lebonyolított hiteligénylések száma az elmúlt 2 évben 26 százalékról 54 százalékra nőtt.

A vállalat most az elmúlt 10 évben nem látott szintek közelében jár, mindössze 12-es P/E rátával rendelkezik és most 4,33 százalék indulóhozammal lehet megvenni, érdemes lehet további mélyebb elemzésre.

Az árfolyam az elmúlt 5 évben közel egy helyben tartózkodik, idén komolyabb esés után a 35-45 dolláros sávban konszolidálódik, idén jelenleg közel 30 százalékot esett, ám az elmúlt hónapban 15 százalékkal értékelődött fel.

us bancorp

(Motley Fool)

Címlapkép:Marka via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
bika spx csucs