Előfizetői tartalom

Nehéz nap volt tegnap a tőzsdéken: Ez még csak a kezdet?

Portfolio
A tegnapi nap nagy esést hozott Európában és az Egyesült Államokban egyaránt. A koronavírus járvány egyre súlyosabb, és a közeledő amerikai elnökválasztás is bizonytalanságot okoz a piacokon. A stimulus tekintetében sincs megállapodás, és ezzel kapcsolatban a piacok idegesen reagálnak a hírekre. A héten pörög fel a gyorsjelentési szezon, és tegnap tette közzé az eredményét az SAP. A szoftvercég menedzsmentje szerint 2023-ig nehézségekkel néznek szembe, melyre a cég árfolyama 22 százalék eséssel reagált. A gyorsjelentési szezonból sok kérdésre választ kaphatunk majd, de fennáll a veszélye, hogy végleg elveszik a V alakú recesszió esélye, és nagyobb esés bontakozik ki a tőzsdéken.

A Dow Jones 2,29 százalékkal került lejjebb,27 685 ponton zárt, ezzel 650 pontot veszített az értékéből. Az index október 12-én érte el helyi lokális csúcsát majdnem 29 000 ponttal, ettől a ponttól lassú ereszkedés, oldalazás jellemezte az árfolyamot. A tegnapi eredmény lehetett volna rosszabb is, az indexnek közel 1000 pont zuhanás után sikerült némileg visszakapaszkodnia....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái