bét
Befektetés

Javul a nemzetközi hangulat, emelkedik a magyar tőzsde

Portfolio
A javuló nemzetközi hangulatban a magyar piac is feljebb vette az irányt, a blue chipek emelkedése mellett a többi komponens is szépen emelkedik. A múlt heti eladási hullám után természetes korrekcióról is szó lehet, de ha a holnapi amerikai elnökválasztáson bármelyik oldalon vitathatatlan eredmény születik, kitarthat a jó hangulat.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A kockázati étvágy növekedése átragadt a magyar tőzsdére is, a magyar részvények európai viszonylatban is felülteljesítőek. A piacon többségében emelkedést láthatunk, mind a 4 blue chip emelkedik.

A BUX közel 2 százalékkal került feljebb, jelenleg 32945 pont, mellyel a múlt heti esését még nem dolgozta le, de az utóbbi hónapban már 3 százalékkal került feljebb. Az index a mai emelkedés ellenére is alulteljesítő Európában, a DAX idei -11 százalékos eredménye melletta magyar tőzsdeindex  az évben 28,5 százalékkal értékelődött le.

BUX

A Takarékbank részvénye száguld a múlt heti bejelentés után, melyben bejelentették az új magyar nagybank, azaz a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fúziójával megvalósuló szuperbank tulajdonosi szerkezetét. Egyre több dolog konkretizálódik, és ezt jól fogadják a befektetők.

A Takarékbank 560 forinton, jelenleg közel 19 százalék emelkedésnél jár, ezzel az éves teljesítménye +1,8 százalék, azonban csak az elmúlt egy hónapban 33 százalékkal került feljebb.

takarék

A blue chipek közül az OTP gyújtotta be a legjobban a rakétákat, a magyar bankpapír 3,6 százalékkal került feljebb, ehhez hasonló emelkedésre csak október elején egy korrekciós hullámban, illetve június elején, az akkori lokális csúcsára éréskor volt képes. A vállalat részvénye ezzel annulálta a nehéz múlt hetet, egy hetes teljesítménye már 1,3 százalék.

A bank részvénye jelenleg a 10200 forintos ellenállással küzd, ennek áttörése és fölézárása esetén megnyílhat az út a további emelkedésre.

otp

A Richter közel 1,5 százalékkal került feljebb, az eddigi 6450-6500 forintos támasszint a múlt heti letörés után már ellenállás, szignifikánsan a 6500-as szint fölé kellene kerülnie az egyértelmű bikapiaci folytatáshoz, ez még lehet technikai korrekció is.

Richter

A Mol jelenleg 1,1 százalékkal emelkedik, a március végi aljat tesztelve elpattant az árfolyam, egyelőre egy duplaalj alakult ki, ami erős támasz 1500 forintos zóna közelében. A Mol saját részvény vásárlási programot jelentett be, és azóta heti szinten vásárolja saját részvényeit. A társaságra folyamatos nyomás nehezedik az újabb és újabb koronavírus szigorítások miatt, az olajár esése sem tesz jót a cégnek, és emellé a fogyasztási oldalon is nyomás van, ezzel egy „tökéletes vihar” van jelen pillanatban az olaj- és olajtársaságok piacán.

A magyar olajipari részvény az elmúlt héten 6 százalék mínuszban tartózkodik, és évben közel 47 százalékkal került lejjebb.

MOL

A Magyar Telekom 1,5 százalék pluszban áll, az árfolyam szépen emelkedik a szerdai gyorsjelentés előtt. A vállalat teljesítménye az elmúlt 1 hétben egyelőre 4 százalék csökkenést mutat, és az évben értékének ötödét vesztette el.

mtel

Címlapkép:Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
boldog kereskedő trader befektető