Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson a tőzsdék - Itt az öt legnagyobb fenyegetés a részvénypiacokra

Portfolio
Közel 3 hét múlva lezárul az egyik legemlékezetesebb év a tőzsdék történelmében, idén fordult elő a leggyorsabb 30 százalékos esés, majd minden idők leggyorsabb visszapattanása is a világ egyik legfontosabb részvényindexében, az S&P 500-ban, és a volatilitásindex legmagasabb értékét is 2020-ban érte el, de negatív olajárra is csak idén akadt példa a történelemben. Ennek ellenére eddig összességében kiemelkedő évet zárhatnak a részvénypiacok, és a várakozások szerint 2021-ben is kifejezetten jól teljesíthetnek a részvénypiacok, de mint minen év végén, most is érdemes végignézni, mik lehetnek a legnagyobb kockázatok jövőre.

A világjárvány ellenére az S&P 500 értéke kétszámjegyű növekedéssel zárhatja az évet, míg a Dow Jones akár 30 000 pont felett is zárhat idén. A gyógyszercégek több ígéretes vakcinát fejlesztettek, a Fed várhatóan még legalább három évig nulla közelében tarthatja a kamatokat. Láthatóan szinte minden adott egy szép 2021-es évhez, ám vannak kockázatok is, amelyek egyesével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés