hongkong saját fotó
Befektetés

Ázsia egyik leggazdagabb emberéből szinte földönfutó lett az ingatlanmogul

Portfolio
Öt év alatt a hongkongi ingatlanmogul, Pan Sutong Ázsia egyik leggazdagabb emberéből szinte nincstelen lett, miután egymilliárd dolláros tartozást követeltek rajta hitelezői - számol be a hírről a Bloomberg.

Az 57 éves Pan 2015-ben még Ázsia negyedik leggazdagabb embere volt 27 milliárd dolláros vagyonnal, de miután cégének, a Goldin Financial Holdingsnak a részvényárfolyama zuhanórepülésbe kezdett és a legtöbb ingatlanját lefoglalták hitelfedezetként, lekerült a világ 500 leggazdagabb emberének listájáról.

Pan 2008-ban lépett be az ingatlanbefektetések világába, amikor Hongkongban még aranykorát élte ez a terület. Cége, a Goldin Financial közel 5 milliárd dollárnak megfelelő hitelt halmozott fel 2017 májusa és 2020 szeptembere között négy, hongkongi ingatlanra. A lap szerint ebből legalább egymilliárd dollárnyi hitel továbbra is fennálló tartozás.

A Bloomberg cikke megjegyzi, hogy a Goldin bukása vélhetően Pan stratégiájához köthető, az üzletember ugyanis megosztotta az ingatlanok tulajdonjogát a cége és saját maga között. 2018-ban például a cégvezér úgy döntött, hogy az egyik lakóingatlant 100%-ban saját érdekeltségbe veszi át, egy másikban pedig többségi tulajdonrészt szerzett. Mindez azt is eredményezte, hogy az egyik lakóingatlan-fejlesztésnél Pan lett egy meglehetősen nagy hitel egyedüli kezese, ami a projektben résztvevő bankoknak nem tetszett és ki is hátráltak az üzletből.

A cég többi hitelezője, látva a fizetési nehézségeket, lefoglaltatta a cég felhőkarcolóját, amelynek eladása vélhetően fedezi majd a fennálló tartozásokat.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
paul fox
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
muller cecilia oltasi terv magyarorszag 210124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
getty trading