Frankfurti tőzsde
Befektetés

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék, új csúcson az S&P 500

Portfolio
Az ázsiai piacokon kifejezetten jó hangulatban telt a pénteki kereskedés, miután az amerikai tőzsdéken is tegnap rali alakult ki Joe Biden infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos bejelentése után. Ezzel szemben az európai piacnyitásra alábbhagyott a lendület, és a záráskor leginkább felemás kép alakult ki Európában, a magyar tőzsde relatíve alulteljesítő volt ma. Az amerikai tőzsdéken azonban a hét utolsó kereskedési napján is kitartott a lendület, az S&P 500 új történelmi csúcsra került ma.

Vegyesen zárt az amerikai tőzsde

Az S&P 500 és a Dow Jones pluszban zártak, míg előbbi 0,33 százalékkal erősödött, addig utóbbi 0,69 százalékos emelkedéssel zárta a napot. A Nasdaq 100 viszont gyengült: 0,06 százalékkal csökkent a tech-index. A S&P 500 rekordon fejezte a kereskedést, február óta nem emelkedett olyan sokat, mint ezen a héten.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek felemás teljesítményt nyújtottak ma, az OTP 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,1 százalékot gyengült, a Richter 2,2 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig csütörtöki záróértéke közelében fejezte be a mai kereskedést.

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,6 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékot emelkedett. Már tegnap is jó volt a hangulat az amerikai tőzsdéken, miután Joe Biden bejelentette, hogy kétpárti megállapodás született az 1200 milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztésről. Inflációs fronton a friss jelentés szerint a várt 0,4 százalékos emelkedés helyett stagnáltak májusban a lakossági személyes kiadások, és a várt 0,6 százalék helyett „csak” 0,5 százalékkal emelkedtek havi szinten a volatilis elemektől megtisztított fogyasztói árak. Ez látszólag megnyugtató, de valójában továbbra is intenzív fogyasztói inflációról beszélhetünk havi alapon fél százalékos, éves szinten pedig 3,4 százalékos emelkedés mellett.

Széttépik a magyar tőzsde sztárpapírját, itt az új csúcs

A Masterplast ma bejelentett egy közel 5 milliárd forintos beruházást, amelyet szemmel láthatóan kedvezően fogadtak a befektetők, hiszen több mint 5 százalékot ugrott a részvény árfolyama és kora délután új történelmi csúcsra is került a jegyzés, mindemellett pedig a forgalom is kiugró.

Tovább a cikkhez

Történelmi csúcson a Masterplast

Új történelmi csúcsra emelkedett a Masterplast a pénteki kereskedésben, miután a jegyzés 3,6 százalékkal került feljebb. Az emelkedés részben annak tudható be, hogy a cég ma bejelentett egy közel 5 milliárd forintos beruházást, amelyet 50 százalékban a magyar állam támogat.

Több mint 5 milliárd forintos beruházást jelentett be a Masterplast

A Masterplast bejelentette, hogy a társaság a Masterplast Kft. által alapított, szabadkai székhelyű Masterplast Proisvodnja által - a Magyar Állam által támogatott - projektet indít XPS alapú hőszigetelőanyag gyártás megvalósítása érdekében.

Tovább a cikkhez

Elfogyott a lendület Európában

A nyitástól távolodva vegyes kép alakult ki az európai tőzsdéken, a magyar piac lendülete azonban továbbra is kitart. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül emelkednek, a legjobban az OTP teljesít, melynek árfolyama 0,7 százalékos pluszban van.

Hamarosan hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin Salvadorban, jöhetnek a kriptovaluta ATM-ek is

El Salvador elnöke, Nayib Bukele csütörtöki nemzeti beszédében jelentette be, hogy szeptember 7-től hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin az országban. Egy cég pedig már jelezte is, hogy 1 millió dollárt fektetnének be Salvadorban, hogy 1500 kriptovaluta ATM-et üzemeltessenek be.

Tovább a cikkhez

Újabb bizonyíték arra, hogy az emberek vissza akarják kapni a régi életüket

A koronavírus elleni átoltottság világszerte egyre magasabb, ez pedig segít abban, hogy az emberek visszatérjenek a korábbi életvitelükhöz, egyre többen sportolnak, de a divatsportruházat is egyre népszerűbb, ez pedig a Nike számain is látszik.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt emelkedés az európai tőzsdéken

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,1 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,1 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,2 százalékot erősödött. A milánói börze is feljebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol börze szintén 0,1 százalékot emelkedett. Bár az amerikai tőzsdéken tegnap kedvező volt a hangulat, és az emelkedés ma Ázsiában is kitartott, miután Joe Biden bejelentette az inrastruktúra-fejlesztésről szóló megállapodást, a lendület mégis alábbhagyott az európai piacnyitásra.

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemás képet mutatnak, az OTP 0,3 százalékkal emelkedik, míg a Mol 0,6 százalékkal került feljebb, a Richter stagnál, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos mínuszban indítja a napot.

3,6 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt adott el a Panasonic

A Panasonic mintegy 400 milliárd jenért (3,61 milliárd dollárért) adta el részesedését a Teslában a március végével zárult pénzügyi évben - közölte a japán vállalat szóvivője pénteken. Az eladásra azért kerül sor, mert a konglomerátum igyekszik csökkenteni a Teslától való függőségét, és készpénzt akar előteremteni a beruházásaihoz.

Tovább a cikkhez

Tőzsdére megy a kínai Uber - Ez lehet idén a legnagyobb kibocsátás az Egyesült Államokban

A New York-i tőzsdére vezetik be a kínai közösségi utasszállító vállalat, a Didi részvényeit, az elsődleges részvénykibocsátással 60 milliárd dolláros értékeltséget céloznak meg.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

  • Jó teljesítmény volt látható tegnap az amerikai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 1 százalékkal, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,6 százalékkal került feljebb. A kedvező hangulatot részben az is segítette, hogy megszületett a megállapodás az 1200 milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztésről, amelyben végül az előzetes hírekkel ellentétben magas lesz az új források aránya. Joe Biden maga jelentette be az alkut republikánus és demokrata szenátorokkal az oldalán. Az összegen belül 579 milliárd dollár lesz az új források összege, a többit átcsoportosítással tervezik bevonni.
  • Az ázsiai piacokon a Wall Street-i ralit követően kitartott a jó hangulat, a Nikkei 0,7 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 1 százalékot emelkedett, a hongkongi index pedig 1,1 százalékot erősödött. Ázsia más részein jellemzően szintén kedvező hangulat uralkodott, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékot emelkedett, azonban a szingapúri tőzsde stagnált.
  • A határidős amerikai részvényindexek mérsékelt emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,1 százalékos pluszban áll.
  • Gazdasági adatokat tekintve a KSH a népmozgalom májusi adatait publikálja péntek reggel, azonban ennél fontosabb lehet a piac szempontjából a délután érkező amerikai PCE-infláció, melyre kiemelten figyel a Fed is. Májusban a headline infláció 5 százalékra ugrott, kérdés, hogy ezt milyen mértékben követi le a szűrt adat. Áprilisban 3,6 százalék volt ez a mutató, a Fed éppen a múlt héten emelte meg idei várakozását 2,4 százalékról 3,4 százalékra.
  • Az olaj árfolyama stagnál, egy hordó Brent ára jelenleg 75,7 dollár hordónként, míg a WTI típus 73,5 dollárba kerül. Az arany árfolyama unciánként 0,2 százalékkal került lejjebb 1779 dollárra.
  • A forint árfolyama stagnál ma reggel, jelenleg egy euró 351,5 forint, míg a dollárért 294,4 forintot kérnek.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
budapest duna parlament getty stock mobil
jeff bezos amazon media kit forrás amazon
vakcina_oltas_koronavirus
astrazeneca_oxford_covid_vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
B79BB8DC-F827-4823-AE56-41F2B14B94A6