Előfizetői tartalom

A legrosszabb idei napja volt hétfőn az amerikai tőzsdéknek, szakadt az olaj és a bitcoin is

Portfolio
Nagy mínuszok voltak ma az európai tőzsdéken és az erősen negatív hangulat átterjedt Amerikára is, amelynek legfőbb oka a koronavírus-járvány erősödésével várhatóan járó újabb korlátozások réme. Ez az eddig egyébként is jól teljesítő részvénypiacokon biztonsági eladásokat is generál, másrészt az olajpiacot is magával rántotta. utóbbiban szerepe van a hétvégi OPEC-megállapodásnak is, ami a kínálati oldalt támasztotta meg. A vezető olajfajták 6-7%-os szakadást mutattak, a menedékkeresés jegyében pedig az amerikai 10 éves kötvényhozam öthavi mélypontra, 1,2% alá bukott. A bitcoin már hetek óta gyengélkedik és a negatív részvénypiaci hangulat alól a jelek szerint nem tudja kivonni magát, így a kritikus 30 ezer dolláros szint közelébe bukott, a még nagyobb esés lehetősége pedig az altcoinok piacát még tovább húzta a mélybe.

2021. július 19. 22:38 Megosztás Volt egy kis szépítés zárásra, de még így is csúnya lett a vége Feltehetően a napon belüli shortpozíciók zárása okozta azt az utolsó negyed órában, hogy kicsit enyhült a vezető indexek mínusza, de összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés