Előfizetői tartalom

A visszafelé nyilazó Robinhood és a mém-hatás

Az idén a mémrészvények kapcsán rengetegszer említett Robinhood részvényei július végén jelentek meg a tőzsdén. Bár több szempontból is túlhevítettnek tűnt a kereskedési platform részvényeinek elsődleges nyilvános kibocsátása, azok mégsem jutottak a Coinbase és a Didi Global sorsára. Helyette az ötödik kereskedési napon maguk is mémrészvénnyé váltak.

Döcögősen indult a történet Amikor a Robinhood másfél hete 38 dolláron árazta be elsődleges nyilvános részvénykibocsátását, akkor több irányból érkeztek pesszimista vélemények a mémrészvények hullámvasutazása kapcsán extrém nagy sajtófigyelmet kapó online brókercég tőzsdei pályafutásának kezdetével kapcsolatban. Egyrészt ez a 38 dolláros részvényenkénti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés