Előfizetői tartalom

Mozgásba lendült a nagy tőzsdei bálna, jaj neked Facebook, Netflix és Microsoft

Portfolio
A tech-rali múlt szeptemberi megtorpanása során reflektorfénybe kerülő "Nasdaq bálna", a japán SoftBank most úgy tűnik ismét mozgásba lendült, a nemrég közzétett pénzügyi jelentésük alapján ugyanis olyan vállalatok részvényeitől szabadult a több, mint 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező konglomerátum, mint például a Facebook, a Microsoft, az Alphabet és a Netflix.

A tokiói központú konglomerátum eredetileg szoftverek értékesítésével foglalkozott a megalapítása után, az évek során azonban gyakorlatilag egy hatalmas konglomerátummá nőtte ki magát, s a tulajdonába tartoznak különféle technológiai, telekommunikációs és más start-up vállalatok is. A cég az SB Northstar kereskedési létesítményén keresztül fektet be az amerikai tőzsdéken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés