Előfizetői tartalom

Ingatlanmutyi a Pannónia Nyugdíjpénztárnál, lecsapott a vezetőkre az MNB

Portfolio
Az MNB kezdeményezte a Pannónia Nyugdíjpénztár ügyvezetőjének és az igazgatótanács elnökének felmentését, rájuk és további 13 jelenlegi és volt pénztári vezetőre pedig összesen 59 millió forintos személyi bírságot szabott ki a pénztártagok számára vagyoni hátrányt okozó ingatlanügyletek nyomán. A Pannónia vezető testületeinek döntései következtében több személy – köztük pénztári vezető, továbbá egyes, a vezetőkhöz, vagy a pénztárhoz kapcsolódó érdekeltek – kaptak kedvezményes lakásvételi lehetőséget, csökkentve ezzel a tagok egyéni számlájának hozamlehetőségét.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) – helyszíni ellenőrzést is magában foglaló – célvizsgálatot végzett a Pannónia Nyugdíjpénztárnál (Pannónia) a pénztár ingatlanbefektetéseinek jogszerűsége témájában. A vizsgálat megállapította, hogy a pénztár egy budapesti (lakásokat és irodákat magában foglaló) ingatlanfejlesztése kapcsán a Pannónia ügyvezetője, valamint egyes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés