Előfizetői tartalom

Új intézkedéseket szorgalmaz az MNB a magyar öngondoskodási piacon

Portfolio
Változó piaci környezetben is dinamikusan növekednek a hazai megtakarítások, részben, de nem kizárólag a hitelmoratórium hatására – mondta előadásában Kandrács Csaba MNB-alelnök a Portfolio mai Öngondoskodás 2021 konferenciáján. Az MNB azt szeretné, ha a fiskális élénkítés intézményesített formában csapódna le a lakossági megtakarítások piacán, megújulna például a lakossági állampapírok kínálata, és továbbra is szorgalmazzák az öngondoskodást segítő jóléti alapok felállítását.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke egyebek mellett az alábbiakról beszélt előadásában: a törlesztési moratórium sikeres volt és a megfelelő időpontban vezették be, de bőven vannak putyautasok, és az MNB mindenkit bíztat, hogy most már tényleg csak az vegye igénybe, aki rászorul, a várható fiskális élénkítés egy része a megtakarításokba fog áramlani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés