jackma
Befektetés

Előkerült Kína egyik leggazdagabb embere, szárnyalt tegnap az Alibaba

Portfolio
Az Alibaba részvényei tegnap több mint 6 százalékot raliztak, miután fény derült az alapító Jack Ma európai utazására, emellett egy új chip piacra dobását is bejelentette a kínai e-kereskedelmi óriás. A cégvezér 2020 októbere óta nagyrészt elvonult a nyilvánosság elől, miután a kínai szabályozó hatóságokat élesen bíráló megjegyzéseket tett.

Az Alibaba tulajdonában lévő South China Morning Post által megjelentetett cikk arról számolt be, hogy a cégvezér Jack Ma Spanyolországban tartózkodik egy környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatos mezőgazdasági és technológiai tanulmányúton. A CNBC megkeresésére az Alibaba egyelőre nem reagált.

Azóta, hogy tavaly októberben eltűnt a nyilvánosság elől egy olyan beszédet követően, amelyben a kínai szabályozó hatóságokat bírálta, Ma holléte heves viták tárgyát képezi. Az ominózus megnyilvánulás után idén január végén jelent meg először a nyilvánosság előtt Kína egyik leggazdagabb embere, akkor is komoly ralit láthattunk az Alibaba részvényénél.

Nem kétséges, hogy Jack Ma feltűnése legalább 10 százalékos hatással lehet az Alibaba részvényárfolyamára,

mivel ez már régóta az egyik olyan bizonytalansági tényező, amely sok befektetőt foglalkoztat a részvénnyel kapcsolatban" - fogalmazott Tariq Dennison, a hongkongi székhelyű GFM Asset Management vagyonkezelője a CNBC-nek.

Emellett az Alibaba a héten a cloud üzletágával kapcsolatos híreket is közölt - kedden a vállalat egy új, szerverekhez tervezett chipet dobott piacra, amivel az e-kereskedelmi platform felhőalapú számítástechnikai képességeit igyekszik növelni. A felhőre egyébként az Alibaba jövőbeli növekedésének kulcsfontosságú részeként lehet tekinteni, holott egyelőre a vállalat teljes bevételének mindössze 8 százalékát teszi ki ez az üzletág. Az e-kereskedelmi óriás ma azt is közölte, hogy jövőre új adatközpontok nyitását tervezi Dél-Koreában és Thaiföldön, hogy folytassa felhő üzletágának tengerentúli terjeszkedését.

A mai árfolyammozgást egy szélesebb körű fellendülés részének tekintem,

az Alibaba részvénye most ugyanis 30 százalékkal van a hónap eleji mélyponthoz képest, de még mindig 35 százalékkal a februári csúcsok alatt" - összegezte Dennison tegnap egy e-mailben. A tegnap rali ellenére valóban nem néz ki jól a kínai tech-óriás grafikonja, idén eddig 24 százalékos a mínusz a részvénynél.

baba

Címlapkép: Costfoto / Barcroft Studios / Future Publishing via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
kina epitoipar
Paizs József, a Pappas Auto ügyvezető igazgatója és Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója
metaverzum vr ar virtuális valóság
bull

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
GettyImages-10188160(1)