kina ingatlan ház lakás város china
Befektetés

Fokozódik a kínai ingatlanválság, újabb óriáscégnél vannak problémák

Portfolio
A hongkongi tőzsdén jegyzett kínai ingatlanfejlesztő, a Kaisa Group Holdings és három leányvállalata pénteken a piacnyitás előtt felfüggesztette a részvényeivel való kereskedést. A Kaisa csütörtökön közölte, hogy pénzügyi egysége elmulasztott egy vagyonkezelési termékkel kapcsolatos kifizetést, a  vállalat likviditásával kapcsolatos aggodalmak fokozódása közepette. A kínai ingatlanfejlesztők között a Kasia az Evergrande után a második helyen áll az amerikai dollárban denominált offshore kötvények kibocsátása tekintetében.

A Kaisa Group Holdings kínai ingatlanfejlesztő cég hongkongi tőzsdén jegyzett részvényeivel való kereskedést pénteken leállították, miután a legfrissebb hírek szerint a vállalat elmulasztotta egy vagyonkezelési termékkel kapcsolatos kifizetését, a cég likviditása miatti aggodalmak fokozódása közepette. A Fitch Ratings és az S&P Global Ratings emellett a múlt héten leminősítette a Kaisát, mindkét ügynökség a cég csökkenő pénzforgalmára hivatkozott.

A konglomerátum más egységei - Kaisa Capital, Kaisa Health, Kaisa Prosper - szintén bejelentették, hogy leállítják a kereskedést. A Kaisa részvényei a héten közel 13 százalékot estek a kereskedés felfüggesztése előtt, míg idén eddig mintegy 70 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

A kínai ingatlanfejlesztők között a

Kaisa a második legnagyobb, amerikai dollárban denominált kötvénykibocsátó

a Natixis befektetési bank szerint - az első helyen a világ legeladósodottabb ingatlanfejlesztője, az Evergrande áll. A Fitch szerint a Kaisa jelentős mennyiségű adóssága esedékes 2022 végéig, köztük 400 millió dollár decemberben, és mintegy 3 milliárd dollár 2022-ben.

A shenzeni szabályozó hatóságok ma fogják megvitatni a Kaisa és egy másik kínai ingatlancég, a Fantasia likviditási problémáit egy találkozón - jelentette a Cailianshe helyi média. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Fantasia nem tudott visszafizetni egy 206 millió dolláros kötvényt, amely a múlt hónap elején járt le.

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bull
moderna
joe biden
magdalena andersson

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Mire számíthatunk a következő napokban és hetekben?
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
GettyImages-10188160(1)